Ongewenst gedrag, onvoorspelbaar gedrag of moeilijk verstaanbaar gedrag, dit zijn termen die we vaak horen in de gehandicaptenzorg. Jij focust je niet op het probleemgedrag, maar denkt in mogelijkheden. Als het even moeilijk wordt, ben jij er om de rust en veiligheid te kunnen bieden. Ben jij die ervaren en betrouwbare begeleider? Lees dan gauw verder!

Over deze opdracht

Jouw zorghart gaat sneller kloppen van het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Als persoonlijk ondersteuner heb je naast het meewerken op de groep een voortrekkersrol in het team. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het proces rondom de cliënt en weet je de hulpvraag van cliënten om te zetten in dagelijkse zorg. Je begeleidt de cliënten op basis van de Triple-C methodiek. Met deze methode leg je de focus niet op het ''moeilijke'' gedrag, maar kijk je naar de mogelijkheden. Andere belangrijke onderdelen die jij toepast vanuit Triple-C zijn het aangaan van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt, het zorgen voor een betekenisvolle dag invulling en ondersteuning bieden gericht op het herstel van het gewone leven.

Ondanks dat de doelgroep onvoorspelbaar gedrag kan vertonen, zorg jij ervoor in contact te blijven met de cliënt en de relatie vast te houden. Je past gelijkwaardige communicatie toe en blijft rustig in stressvolle situaties. Samen met je collega's zorg je voor een betekenisvolle invulling van de dag en bouw je samen met de cliënten aan hun talenten. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van de individuele ondersteuningsplannen van de cliënten. Je coördineert, samen met de orthopedagoog, de zorg rondom de cliënt. 

Over de opdrachtgever

De organisatie biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking. Alle cliënten worden gerespecteerd om wie ze zijn en kunnen zich ontwikkelen op een manier zoals zij dat willen. Medewerkers zoeken samen met cliënten, verwanten en vrijwilligers naar de juiste balans tussen zorg en ondersteuning en ontplooiing en bescherming. Er wordt tijd en aandacht besteed aan de kwaliteiten en voorwaarden die nodig zijn om als medewerker prettig te kunnen werken.

Je wordt ingezet op een woonlocatie in de regio van Zwolle. Op deze locatie wonen cliënten die vallen onder het leef- en ontwikkelingsconcept ''matig verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt''. 

Wie we zoeken

  • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding minimaal niveau 5 afgerond;
  • Je bent bekend met de methodiek Triple-C of bereid deze eigen te maken;
  • Je hebt ervaring in de rol van persoonlijk ondersteuner en ervaring met de doelgroep;
  • Jij bent de rust zelf en weet die rust ook over te brengen op de cliënten;
  • Je bent transparant, toont veerkracht en deinst niet terug voor moeilijk verstaanbaar gedrag

In deze functie kun je te maken krijgen met cliënten die soms verbaal of fysiek agressief kunnen zijn. Het is daarom van belang dat je stressbestendig bent en sterk in je schoenen staat.

Geïnteresseerd?

Ben jij de rots in de branding die denkt in mogelijkheden? Solliciteren kan middels onderstaande knop. Wil je graag wat meer informatie? Neem contact op met onze Recruitment Consultant, Rosalie Spenkelink via 06-43296740 of stuur een mail naar rosalie.spenkelink@careforz.nl.


Solliciteren

Rosalie Spenkelink

Rosalie Spenkelink

Recruitment Consultant

Start typing and press Enter to search